Over mij

Andrea, de persoon achter wezenlijk werken, is landbouwkundig ingenieur. Zij volgde bij Mens en Intuïtie in Amersfoort de vierjarige opleiding tot 'healer/reader/lightworker' en de trainersopleiding 'Trainen met hart en ziel' bij KB&K in Wageningen. Zij is licentiehouder van diverse (eigen) teamcoachings- en persoonlijke ontwikkelingsprogramma's. Daarnaast werkt zij vaak in netwerkverband aan langdurige trajecten en als freelance trainer voor derden.

 

Wie is Andrea?

 

Een pragmatische optimist met grote dromen waarvan er al heel wat  zijn verwezenlijkt. Telkens op zoek naar authenticiteit in zichzelf en in de ander. Een enthousiaste, nieuwsgierige mensenvriend(in) die zich altijd een zondagskind voelde zelfs in de wat donkere tijden. Kijkt liever naar wat wel kan dan naar wat er allemaal niet kan. Humor is de halve wereld, maar beslist niet oppervlakkig. Dol op inzichten en (adembenemende) uitzichten. Voelt zich steeds meer op het gemak in de rol van creator van haar eigen leven en wil de vreugde die zij daarbij ervaart graag delen met de wereld. Compassie en daadkracht helpen haar daarbij.

 

Mijn verhaal 

 

Na een aantal bijzondere en confronterende jaren in de tropen kreeg ik terug in Nederland een boeiende baan bij een milieuorganisatie, waar ik me bezig hield met communicatie en mensen en hun kwaliteiten en zo kennis maakte met zelfsturing in organisaties. Ik had voor het eerst van mijn leven de baan die ik echt wilde, maar helaas ging deze pioniersorganisatie failliet. Een pijnlijke, maar (hoe kan het anders) leerzame ervaring en voor mij een signaal om me te bezinnen op wat ik in wezen wilde. 

Ik besloot op zelfstandige voet verder te gaan in het begeleiden van mensen en organisaties. Ik kreeg mijn eerste opdracht op de dag dat ik begon en het is nooit meer opgehouden. Hierin ervaar ik keer op keer de enorme waarde van een vervuld werkend bestaan. Hoe belangrijk het is om die dingen te doen die bij mij passen en waardoor mijn talenten tot hun recht komen. Ik streef telkens weer naar ‘alignment’, naar harmonie tussen mijn binnen- en buitenwereld in een evoluerende wereld. Dit vertaal ik ook naar het ontdekken van mijn eigen persoonlijk leiderschap, en het steeds bewuster leven conform wie je in wezen bent. Ik kan me enorm verbonden voelen met de mens en zijn zoektocht. Het voelt voor mij heel vertrouwd om me in te zetten voor de bewustwording van mensen, wat hen inspireert en motiveert, zodat zij in hun eigen kracht durven te staan. 

 

Mijn missie: 'bouwen aan een wereld waarin mensen voluit durven te leven’ handen en voeten te geven. Het woord leven beschouw ik daarbij als een werkwoord. Of om de woorden van Loesje te gebruiken: "leven is meervoud van lef".


Klanten

Afgelopen jaren is 'wezenlijk gewerkt' bij o.a.:

Unilever Nederland, gemeente Arnhem, SNS Reaal, scholengemeenschappen Pantarijn en Fluvius, Zeeman textiel supers, ministerie van VROM en LNV, KPMG,  politie Amsterdam Amstelland.